Få vores nyheder på mail

Trelleborg adopterer 4a fra Marievangsskolen

Pressemeddelelse   •   Apr 04, 2017 12:54 CEST

Torsdag den 6. april adopterer Trelleborg den ene af fjerdeklasserne, 4a på Marievangsskolen. Det sker ved et storslået arrangement, der foregår på Trelleborg fra kl. 11.45 til 16.00.

Den officielle adoption foregår 14.30, hvor eleverne, deres forældre, skolens lærere og ledelse, Kultur- og Skoletjenesten i Midt- og Vestsjælland samt Trelleborgs formidlere og leder.

Projektet etablerer et museum-skole partnerskab, hvor samarbejdet tager udgangspunkt i museernes flerårige adoption af en klasse. Dette forgår efter den såkaldte AKSOM model, der skal udvikle samarbejdsmetoder i lærende partnerskaber mellem skoler og museer.

Samarbejdet mellem kulturinstitutionen Trelleborg og Marievangsskolen har til hensigt at skabe undervisningstilbud med større relevans i forhold til læreplaner, faglige mål og målgrupper. I samarbejdet byder kulturaktøren ind med konkret og faglig viden, og skolen giver kulturaktøren den viden, der er nødvendig, for at skabe relevante undervisningstilbud.

Gennem samarbejdet med adoptionsklasseeleverne og deres lærere udvikles og implementeres museumsbaserede undervisningsforløb med relation til skolereformen og den åbne skole på kulturinstitutionen.

Adoptionsprojektet er et pilotprojekt og det er planen, at alle fællesudviklede undervisningsforløb – i et såkaldt praksisfælleskab - skal gøres tilgængelige og tilbydes alle skoler generelt. Kultur- og Skoletjenesten i Midt- og Vestsjælland støtter projektet økonomisk, og projektet skriver sig ind i Kulturministeriets børn- og ungestrategi og Kulturministeriets og Undervisningsministeriets initiativer til udviklingen og styrkelsen af samarbejdet mellem skoler og kulturinstitutioner.

Programmet for Adoptionsdagen 6. april 2017

12.00-12.30: 4a fra Marievangsskolen ankommer på Trelleborg. Spisning i Langhuset samt præsentation af museets personale.

12.30-14.00: Stjerneløb med quiz

14.00-14.30: Elevernes familier ankommer til Trelleborg. Formidling i museets udstillinger og i vikingelandsbyen Slagløse.

14.30-15.00: Adoptionsarrangement. VIP arrangement med Jørgen Lyck Elsborg, Niels Jannerup og Anne-Christine Larsen.

15.00-16.00: Eksklusiv rundvisning for forældre og børn

Nationalmuseet er Danmarks største kulturhistoriske museum - og vi er mange museer i ét. 
Hvert år besøger over en million mennesker et af Nationalmuseets museer i hele landet.

Vedhæftede filer

Word-dokument

Kommentarer (2)

  Kære Trelleborg,
  tillykke med adoptionen - vi ønsker jer al mulig held og lykke.
  Kærlig hilsen
  Tine Arnoldi
  Undervisningsinspektør
  Moesgaard Museum

  - Tine Arnoldi - 2017-04-04 13:36 CEST

  Kære Trine
  Mange tak for din hilsen. Vi glæder os også meget over projektet.

  - Tine Bonde Christensen - 2017-04-04 14:21 CEST

Tilføj kommentar

Kommentar