Få vores nyheder på mail

​Tordenskjold kæmper for sit liv i Københavns Havn

Pressemeddelelse   •   Okt 16, 2017 13:59 CEST

Søslag i Københavns Havn den 19. og 20. oktober foto: Mogens Larsen

Tøjhusmuseets efterårsferiekoncept Tordenskioldsdage i København kulminerer torsdag den 19. og fredag den 20. oktober med en stort anlagt teaterforestilling og et spektakulært søslag i Københavns Havn.

I efterårsferien kan man blive øjenvidne til et stort søslag med buldrende kanoner i Københavns havn! Den 19. og 20. oktober kl. 18-20 kulminerer Tordenskioldsdage i Købehavn i et iscenesat søslag fra 1717 med historiske skibe, sømænd, kanoner, røg og damp.

”Københavnere og besøgende får med det store søslag et fantastisk historisk indblik i, hvad vores havn blandt andet blev brugt til før i tiden. Samtidig understreger opførelsen af søslaget havnens potentiale som kulturscene. I København er vi stolte af vores blå byrum, og det glæder mig, at det er lykkedes at stable en så unik begivenhed på benene,” siger kultur- og fritidsborgmester Carl Christian Ebbesen (DF).

Legenden om Tordenskjold genopstår i Københavns Havn Søslaget er kulminationen på den stort anlagte teaterforestilling Legenden om Tordenskiold, der spiller i Tøjhusgården torsdag og fredag i efterårsferien. Skuespillet er iscenesat med 20 skuespillere, levende heste og fægtekampe og har Caspar Phillipson (kendt fra Jackie, Sommeren '92, Flammen & Citronen) på rollelisten.

Legenden om Tordenskiold handler om Tordenskjolds mislykkede angreb på den svenske by Strømstad. I juli år 1717 får Tordenskjold efterretning om, at den svenske konge Karl 12. har samlet en invasionshær på 30.000 mand i Strømstad. Den svenske konge forbereder en svensk invasion af Norge, der på dette tidpunkt er en del af det danske rige.

Det vil Tordenskjold for enhver pris forhindre. Den unge admiral har gjort maritim kometkarriere og har selvtilliden i orden efter et succesfuldt søslag året forinden i den svenske fjord Dynekilen. Men i Strømstad går det helt galt. Tordenskjold mister et vigtigt skib på rejsen og bliver opdaget af fjendens spioner. I stedet for at levere et koldblodigt overraskelsesangreb får han en varm velkomst af den svenske hær og ender med at flygte.

Kanonbrag kan høres over hele byenTo historiske skibe udkæmper søslaget i vandet ved Den Sorte Diamant. Slaget kan opleves fra flere steder omkring Københavns Havn og kan med garanti høres i det meste af Indre By.

”Vi er glade for at få den her store produktion om Tordenskjold til København. Samtidig er festivalen med til at synliggøre den historiske krigshavn, som er glemt i bylandskabet i dag. Engang sejlede skibene helt ind til Tøjhuset og lagde til i det, der i dag er Bibliotekshaven for at blive lastet med krudt og proviant. Det er den krigshavn og livet omkring den, vi vækker til live i efterårsferien”, fortæller projektleder Maj Laasholdt.

Hele efterårsferien er Tøjhusmuseet forvandlet til et sømandsmarked fra 1700-tallet, hvor soldater og sømænd gør skibe klar til kamp og slukker tørsten i skummende øl. Gæster kan opleve bataljeopvisninger, børneaktiviteter, rundvisninger og meget mere hele efterårsferien.

Tid og sted
Tordenskioldsdage
15.-22. oktober på Tøjhusmuseet
For mere info og køb af billetter: natmus.dk/aktivitet/tordenskioldsdage


For yderligere information, kontakt pressemedarbejder Karen Torp-Pedersen,
ktp@natmus.dk / 41 20 60 96

Arrangementet præsenteres i samarbejde med Tordenskioldsdage i Frederikshavn og Kulturhavn365.

Kulturhavn365
Kulturhavn365 er et udviklingsprojekt under Københavns Kommune og støttet af Nordea-fonden, som er sat i søen for at skabe kulturaktiviteter i Københavns Havn hele året rundt. Kulturhavn365 samarbejder med Nationalmuseet om søslaget blandt andet for at vise havnens potentiale frem og give borgere og besøgende en helt unik oplevelse i havnen. Kulturhavn365 støtter mindre projekter via havnekulturpuljen.dk

For yderligere information kontakt kommunikationsmedarbejder Joan Osted Thomsen, Kulturhavn365, tlf. 51 52 72 89 / E-mail: fk5d@kff.kk.dk

Nationalmuseet er Danmarks største kulturhistoriske museum - og vi er mange museer i ét. 
Hvert år besøger over en million mennesker et af Nationalmuseets museer i hele landet.

Kommentarer (0)

Tilføj kommentar

Kommentar

Agree With Privacy Policy