Få vores nyheder på mail

Skriv og vind en plads i historien

Pressemeddelelse   •   Mar 22, 2017 13:00 CET

Slip fantasien løs i Danmarks historie og deltag i konkurrencen om at få udgivet din novelle.

Skriv en historisk novelle, vind en overnatning på Trelleborg, Kronborg Slot eller i Frøslevlejren og udgiv din novelle

2. april ruller DR’s serie Historien om Danmark over skærmen. Hver søndag aften skal vi alle sammen på en rejse tilbage til vores forfædre. Vi starter i stenalderen for 15.000 år siden. Den sidste gletscher har trukket sig tilbage og blotter et goldt landskab. Herfra følger vi vores forfædres spor op igennem historien til år 2000.

Læs mere om konkurrencen på Movellas

Unge forfatterspirer kan tage med på rejsen og skrive sig gennem historien med deres fortolkning af danmarkshistorien. Nationalmuseet, Movellas og Dansklærerforeningens Forlag lancerer en landsdækkende novellekonkurrence for skribenter i alderen 13 til 22 år. De skal skrive en novelle, der tager udgangspunkt i vikingetiden på Trelleborg, renæssancen på Kronborg Slot eller under Anden Verdenskrig i Frøslevlejren.

Vind en nat i historien
I første del af konkurrencen de kvalificerer unge forfatterspirer sig til at vinde en ”Nat i historien”. Her vil 30 personer (10 på hvert sted) tilbringe en nat på enten Trelleborg, Kronborg Slot eller i Frøslevlejren. På et af de tre steder skriver de på en novelle med udgangspunkt i stedets historie. De unge får input og inspiration til skrivearbejdet fra en museumsinspektør og en professionel forfatter. Efter besøget har de en måned til at skrive novellerne færdige.

9 af de bedste noveller (3 fra hvert sted) vinder en forfatterkontrakt og bliver udgivet i en antologi i efteråret 2017.

Konkurrencens faser

  • 31. marts konkurrencen starter på Movellas.com
  • 1. maj deadline for noveller. De sendes til Movellas.
  • Lørdag og søndag 20.-21. maj: En nat i historien i Frøslevlejren i Padborg
  • Lørdag og søndag 10.-11. juni: En nat i historien på Kronborg Slot i Helsingør
  • Lørdag og søndag 10.-11. juni: En nat i historien på Trelleborg i Slagelse
  • 11. september de ni vinder-noveller annonceres.
  • Antologien udgives i slutningen af 2017.

Samarbejdspartnere: Movellas, Dansklærerforeningens Forlag og Nationalmuseet.

Læs mere om konkurrencen på Movellas

Kort om Movellas
Movellas er et socialt skrivesite for børn og unge, hvor brugerne kan læse, skrive, kommentere og dele historier.

Kort om vikingeborgen Trelleborg
I et naturskønt område ligger én af vikingernes store ringborge, Trelleborg. Den blev bygget omkring år 980 af Kong Harald Blåtand. I dag ses resterne af den store kongeborg tydeligt i terrænet med ringmurens forhøjning og de mange grave for de, der mistede livet efter et stort slag. Læs mere om Trelleborg

Kort om renæssanceslottet Kronborg
Kronborg Slot var en legende i sin storhedstid i slutningen af 1500-tallet. Søfarende betalte kongen store summer for at sejle forbi. De fyldte kongens kiste, og Frederik 2. forskønnede slottet med spir, tårne, sandsten og kobbertag. Sørejsende, handelsmænd, diplomater og kongelige berettede om det storslåede slot og hof i Helsingør med pomp, pragt og kanonskåler.
Læs mere om kronborg Slot

Kort om Frøslevlejren
Frøslevlejren blev bygget som tysk interneringslejr i 1944 under den tyske besættelse af Danmark og er i dag en af Europas bedst bevarede tyske fangelejre. Flere tusinde danskere sad i lejren, som det tyske sikkerhedspolitis fanger.Læs mere om Frøslevlejren

Nationalmuseet er Danmarks største kulturhistoriske museum - og vi er mange museer i ét. 
Hvert år besøger over en million mennesker et af Nationalmuseets museer i hele landet.

Vedhæftede filer

PDF-dokument Word-dokument

Kommentarer (0)

Tilføj kommentar

Kommentar

By submitting the comment you agree that your personal data will be processed according to Mynewsdesk's <a href="http://nationalmuseet.mynewsdesk.com/dk/about/terms-and-conditions/privacy_policy">Privacy Policy</a>.