Få vores nyheder på mail

Sankt Hans med vikingerne på Trelleborg

Pressemeddelelse   •   Jun 20, 2018 06:30 CEST

Midsommerfest på Trelleborg 23. juni

Midsommerfest med vikingeslagsmål, musik, underholdning og picnic på Trelleborg den 23. juni fra kl 17.30.

Tag hele familien og picnickurven med og fejr Sankt Hans på Trelleborg. Der vil være sjove aktiviteter for hele familien frem til bålet tændes kl.21.00. Vær med i aftenens konkurrence om hvem, der er bedst til at skyde med vikingernes langbuer og vind en billet til Trelleborgs store Vikingefestival senere på sommeren. Bag lækre fladbrød efter vikingeopskrift eller lav en fin kopi af et vikingesmykke.

Er du til det mere vilde, kan du prøve at kæmpe, som en ægte vikingekriger, - bruge skjold, sværd økse og spyd. Du kan høre om vikingernes våben i museets udstilling, prøve en vikingehjelm og den ca. 18 kilo tunge ringbrynje.

Bidske vikinger angriber
I år har Trelleborg inviteret kampgruppen AustR Danir, som angriber vikingelandsbyen Slagløse. Scenen er sat, skumringen falder på, alle mændene er taget på togt, og ingen er blevet tilbage for at forsvare kvinder, børn og gamle. Som et lyn fra en klar himmel angriber en flok fremmede krigere pludseligt landsbyen. De fremmede vil plyndre og hærge, men gårdens folk tager alle våben og skjolde i brug, for at forsvare landsbyen og deres ejendele. Hvem der klarer sig bedst i kampen, vil aftenens show vise. Kampen udføres nemlig i den spændende kampstil ”Western Style”. Det er ikke på forhånd aftalt eller forudbestemt, hvordan kampen skal ende.

Tale og Sankt Hans-bål
Efter det drabelige kampshow holdes båltalen af en af Slagelse kommunes lokale forkæmpere; Jørgen Andersen, Formand for Kultur, Fritid og Turismeudvalget i Slagelse Kommune. Igen i år er det Trelleborgs venneforening, der tænder det imponerende Sankt Hans-bål.

Vølvesang og Vikingelyre
Vølvesang og Vikingelyre afslutter aftenen med en stemningsfuld koncert i langhuset. Nanna Barslev og Lasse Olufson giver deres bud på fortidens musik. Der spilles på historiske instrumenter, bl.a. vikingelyre, fløjte og trommer, tilsat smukke urnordiske klange og Nannas unikke sangstemme. Via gamle overleverede nordiske folkeviser, eddadigte og trylleformler føres lytteren tilbage i tiden. Lev dig ind i fortællinger om ulykkelig kærlighed, heltedrab og krigeriske slag. På ægte vikingemaner bydes der selvfølgelig også på både fællessang og kædedans.

Nanna Barslev og Lasse Olufson er bl.a kendt fra folkmetalbandet ”Huldre” og har siden 90erne formidlet historie og historisk musik. Nanna Barslev: sang, tromme, moraharpe, seljefløjte. Lasse Olufson: vikingelyre, lut, drejelire, tromme

Program for Sankt Hans aften på Trelleborg

17.30 Der tændes op i bål og grill. Medbring madkurv eller andet til aftensmaden.

18.00-20.30 Aktiviteter for børn: Du kan skyde med vikingernes langbuer, støbe dit eget smykke, bage vikingebrød over bål, prøve sjove vikingelege eller være med til mjødsmagning i Hedebyhuset. Aktiviteterne koster aktivitetsmønter, der kan købes i indgangen.

19.30-20.00 Krigertræning for børn. Prøv kræfter med vikingetidens kampsport.

20.30-21.00 Showfight med AustR Dania. Mændene er taget på togt, der er ingen til at forsvare landsbyen, da en gruppe krigere angriber vikingelandsbyen Slagløse.

21.00 Båltale og tænding af Sankt Hans bål. Båltale med Jørgen Andersen, formand for Kultur, Fritid og Turismeudvalget i Slagelse Kommune.

21.45 Vikingerne tænder Sankt Hans bålet og vi synger midsommervisen.

21.30 Vølvesang og Vikingelyre. Med historiske instrumenter og smuk urnordisk sang giver Nanna Barslev og Lasse Olufsen koncert i langhuset. Der bliver også mulighed for at synge med og svinge sig i kædedansen.

Der er gratis adgang. Aktivitetsmønter til brug ved aktiviteter i vikingelandsbyen kan købes i receptionen.

Bemærk! Medbring mad og drikke. Der er ikke åbent i Cafe Trelleborg, men der kan købes sodavand i museets indgang.

For yderligere oplysninger:

Museumschef Anne-Christine Larsen
E-mail: acl@natmus.dk
Tlf: 41 20 63 90


Kommentarer (0)

Tilføj kommentar

Kommentar

By submitting the comment you agree that your personal data will be processed according to Mynewsdesk's <a href="http://nationalmuseet.mynewsdesk.com/dk/about/terms-and-conditions/privacy_policy">Privacy Policy</a>.