Få vores nyheder på mail

Nationalmuseet: ”Hjælp os med vores nye udstilling!”

Pressemeddelelse   •   Sep 20, 2017 09:37 CEST

Flag, lys og mindeplader lagt af danskere i forbindelse med attentatet på krudttønden i 2015

Hit med en ting, der kæder din personlige oplevelse sammen med vores nyeste Danmarkshistorie. Sådan lyder opfordringen fra Nationalmuseet, der også får hjælp fra en jury bestående af blandt andre Anne Glad og Frank Hvam.

En lykkepille, en fyrreseddel, en dræbersnegl, en smartphone, en speltbolle, et dannebrogsflag, en selfiestang eller måske en regning fra DONG…. Hvilke genstande beskriver bedst vores historie fra år 2000-2017? Det spørger Nationalmuseet nu hele Danmark om. Ideen er, at danskerne skal uploade deres bud på tidstypiske ting i en facebookgruppe, hvorefter en jury vurderer, hvilke genstande der skal videre til museets nye udstilling: ”Din Ting – Vores Historie”.

I denne udstilling vil vi ikke kun have Nationalmuseets kloge bud på de vigtigste museumsgenstande, der fortæller om vores tid. Vi vil have Danmark til at tænke med. Er der noget vi har glemt? Med udstillingen vil vi skabe debat om, hvad der former os og har betydning. Og vi vil have hele Danmark i tale”, siger Anni Mogensen, formidlingschef på Nationalmuseet.

Søren Ryge Petersen og Frank Hvam bliver museumseksperter

Nationalmuseet har nedsat en jury, der skal vurdere de ting, som danskerne donerer til udstillingen. Juryen består blandt andre af havemand Søren Ryge Petersen, livstilsekspert Anne Glad, betonarbejder og forfatter Jakob Mathiasson og mellemøstkorrespondent Puk Damsgård.

”Med den her jury ønsker vi, at mange forskellige grupper i det danske samfund er repræsenteret. Vi har fundet nogle stærke røster, så vi blandt meget andet både har humoren, udsynet, erhvervslivet, musikken og det hårdt arbejdende Danmark repræsenteret”, siger Anni Mogensen. Alle navne i juryen offentliggøres 25. september.

En rumdragt, en brosten og døren fra Krudttønden

Nationalmuseet har allerede valgt en række genstande ud fra museets samling, som bliver en del af udstillingen. Blandt andet de ringe, der blev indsendt til integrationsministeriet i protest imod smykkeloven, Andreas Mogensens rumdragt, det afbrændte ambassadeskilt fra den danske Ambassade i Damaskus og en brosten fra rydningen af jagtvej 69.

Sådan gør man

  • Du kan kun indstille en ting, som du selv ejer og er klar til at give til Nationalmuseet, hvis den bliver valgt.
  • Tag et billede af din ting og giv en kort begrundelse for, hvorfor du mener den har historisk betydning, og hvad den betyder for dig.
  • Del din ting og begrundelse i Facebookbegivenheden: Din ting – vores historie. Deadline er 20. oktober.
  • Du kan også sende dit forslag til mail adressen dintingvoreshistorie@natmus.dk

Udstillingen ”Din Ting – Vores Historie” åbner på Nationalmuseet d.30. november.

Din Ting - Vores Historie er en del af projektet Historier om Danmark og er støttet af Nordea-fonden.


Kommentarer (0)

Tilføj kommentar

Kommentar

Agree With Privacy Policy