Få vores nyheder på mail

Kogetræf på Trelleborg med stjerne vikingekok

Pressemeddelelse   •   Jun 07, 2016 15:06 CEST

I weekenden vil Trelleborg være indhyllet i duften af mad fra bål.

I weekenden den 10. – 12. juni samles kogekoner- og mænd på Trelleborg for at kokkerere vikingemad. Alle er invitereret til at komme forbi og dufte og smage på vikingetiden.

Vikingeborgen Trelleborg arrangerer et vikingekogetræf i weekenden den 10. -12. juni i samarbejde med Karin Collstrup fra Fyrkat og Lone Bjørnskov-Bartholdy fra Trelleborgs venner.

På træffet vil de kogekyndige deltagere blandt andet arbejdet med, hvordan mad blev lagret og konserveret, hvordan mælken blev til smør og ost, og hvordan man lavede sin grød i vikingetiden.

Smag på vikingetiden
Søndag inviteres publikum til at komme og smage på vikingetiden, men alle er selvfølgelig også velkomne til at komme og kigge på om lørdagen – men her er smagsprøver endnu ikke klar.

Når publikum besøger træffet vil de kunne møde vikingekokken Daniel Sierra og få en smags­prøve på hans kokkerier. Daniel Sierra, der også er “mad-arkæolog” og en af forfatterne til bogen “An Early Meal”. Bogen opfattes om en uundværlig kogebog indenfor vikingemiljøets kogekoner og -mænd.

Kogekyndige samles fra hele Europa
Dette kogetræf skal være det første i en række af kogetræf med deltagere fra vikinge-kogekyndige kredse fra hele Danmark og Europa. Kogetræffet har 25 deltagere - vikingekokke fra Danmark, Holland, Frankrig, Sverige og Norge, der samles for at “nørde” vikingernes madlavning.

Program
Fredag (for træfdeltagere)

Lørdag
kl. 9.00 - 16.00 Publikum er velkomment.

Søndag
kl. 9.00 Publikum er velkomment og der vil være smagsprøver.
kl. 15.00 kogetræffet slutter

Sted: Vikingeborgen Trelleborg, Trelleborg Allé 4, 4200 Slagelse
Tid: fredag d. 10. juni kl. 17.00 - søndag d. 12. juni kl. 15.00
Se: https://www.facebook.com/events/849760838478321/ for det fulde program

Nationalmuseet er Danmarks største kulturhistoriske museum - og vi er mange museer i ét. 
Hvert år besøger over en million mennesker et af Nationalmuseets museer i hele landet.

Kommentarer (0)

Tilføj kommentar

Kommentar

By submitting the comment you agree that your personal data will be processed according to Mynewsdesk's <a href="http://nationalmuseet.mynewsdesk.com/dk/about/terms-and-conditions/privacy_policy">Privacy Policy</a>.