Få vores nyheder på mail

Kejserindens påskeæg på Christiansborg Slot

Pressemeddelelse   •   Apr 03, 2017 10:24 CEST

I påskeferien kan børn gå på opdagelse i kongelige påskeæg. 

Kejserinde Dagmar har mistet sit juvelbesatte Fabergé-æg. Leonora Christine maler påskeæg i sin fængselscelle i Blåtårn. I Det Kongelige Festkøkken kan børn dekorere deres helt egne kejseræg, Fabergé-æggene. Alle dage 8. til 17. april.

Det Forsvundne Fabergé-æg – forestilling og omvisning for børn og voksne
Enkekejserinde Dagmar har i al hast pakket sine ejendele og sit højt skattede Fabergé-æg sammen. Dagmar er på flugt fra krigen i Rusland. Sammen med sin livkosak Jaschik flygter hun tilbage til sit barndomsland Danmark. Her voksede hun op hos sine forældre Christian 9. og Dronning Louise sammen med sine fem søskende. Dagmar og Jaschik redder sig i sikkerhed på Christiansborg Slot. I Dronningens Håndbibliotek åbner Jaschik kufferterne. Men til sin skræk opdager han, at Dagmars elskede Fabergé-æg er væk.

Tid og sted: De Kongelige Repræsentationslokaler på Christiansborg Slot 8. til 17. april kl. 11.00 og kl. 12.00.
Pris: Børn 45 kr., voksne 90 kr.

Befri Leonora – Gådejagt om bindebreve og Leonora Christines fangenskab for børn
I en af Blåtårns fængselsceller sad kongedatter Leonora Christine fængslet i næsten 22 år. Hun kedede sig bravt. Tiden gik med at betragte lopperne, der sprang rundt i halmdynen og skrive sin livshistorie på små papirlapper. Men til påske fik hun lov til at male påskeæg. Udenfor Blåtårns mure sad Leonora Christines døtre og lavede et bindebrev til kongen, hvor de bønfaldt ham om at slippe deres mor fri. Et bindebrev var forløberen til det, vi i dag kender kalder gækkebrev. I påsken kan man gå på jagt efter Leonora Christines påskeæg i ruinerne, og hjælpe Leonora Christines døtre med at skrive et bønfaldende bindedrev til kongen.

Tid og Sted: Ruinerne under Christiansborg Slot 8. til 17. april fra kl. 10.00-17.00.
Pris: Voksen 50 kr., studerende 40 kr. og barn 25 kr.

Fabergéværksted – dekorer funklende kejseræg
Dekorer kejserlige påskeæg i Det Kongelige Festkøkken. I det lille Fabergéværksted hører børnene om de berømte Fabergé-æg, og de ser billeder af de juvelfunklende og hemmelighedsfulde æg, som gemte på kostbare overraskelser. I værkstedet får børnene udleveret en papæg, som de selv dekorerer med pailetter, farver og glimmer. Derefter kan de lave en lille figur af krympeplast til at placere indeni deres æg.

Tid og sted: Det Kongelige Festkøkken på Christiansborg Slot 8. til 17. april kl. 10.00 - 17.00
Pris inkl. entré: barn 25 kr, Voksen 50 kr., studerende 40 kr.

Kæphesteturnering
Hør om kongernes svære dyste fra hesteryg og prøv disciplinen på en kæphest. Efter en lille omvisning i De Kongelige Stalde, kommer børnene ud på ridebanen, hvor de prøver kræfter med de kongelige hestediscipliner på en kæphest. Her skal de prøve ringstikning, hvor de skal fange en ring med deres lanse. De skal også dyste mod andre i et karruselløb, hvor de rider omkring hinanden og kaster en ærtepose mod modstanderens skjold.

Tid og sted: De Kongelige Stalde, Christiansborg Slot 8. til 17. april kl. 14.00 og kl. 15.00
Pris inkl. entré: Barn 25 kr., voksen 50 kr., studerende 40 kr.

Påskeferiebillet: Fælles: barn 75 kr., voksen 150 kr., studerende 125 kr.

Nationalmuseet er Danmarks største kulturhistoriske museum - og vi er mange museer i ét. 
Hvert år besøger over en million mennesker et af Nationalmuseets museer i hele landet.

Vedhæftede filer

PDF-dokument Word-dokument

Kommentarer (0)

Tilføj kommentar

Kommentar

By submitting the comment you agree that your personal data will be processed according to Mynewsdesk's <a href="http://nationalmuseet.mynewsdesk.com/dk/about/terms-and-conditions/privacy_policy">Privacy Policy</a>.