Få vores nyheder på mail

​Kæmpe søslag i Københavns Havn i efterårsferien

Pressemeddelelse   •   Sep 19, 2017 10:55 CEST

Københavns havn bliver indhyllet i røg, og bragene fra kanoner kan høres i Indre by. Året er 1717 Tordenskjold og hans soldater genopstår, og de bekæmper den svenske fjende i havnen. Oplev det store søslag 19. og 20. oktober

I efterårsferien kommer Tordenskioldsdage til København med markedsplads, kampshows og oplevelser for hele familien. Festivalen kulminerer i et spektakulært søslag i Københavns Havn.

Københavns havn bliver indhyllet i røg, og bragene fra kanoner kan høres i Indre by. Året er 1717 Tordenskjold og hans soldater genopstår og bekæmper den svenske fjende i havnen. Fra hver sin flåde knalder skuddene i tætte salver.

Det store slag imellem historiske skibe foregår på vandet ud for Den Sorte Diamant. Slaget bliver så stort, at det kan ses fra Langebro og Cirkelbroen den 19. og 20. oktober.

Træd ind i Tordenskjolds verden og mød hans soldater
I efterårsferien kan børn og voksne finde Tordenskjolds soldater på Tøjhusmuseet, når de ikke lige bekriger fjenden. Her er Tøjhusgården forvandlet til en markedsplads fra 1700-tallet, hvor soldater og sømænd gør skibe klar til kamp, småslumrer over en skummende øl og øver sig i den nyeste kampteknik. Museets gæster kan købe eksotiske varer fra de syv have, opleve bataljeopvisninger, børneworkshops, historiske skibe og meget mere fra den 15. til den 22. oktober.

Skuespil og spektakulært søslag vækker Tordenskjold til live
En central begivenhed under festivalen er skuespillet Legenden om Tordenskiold. Det stort opsatte stykke med historiske uniformer, vrinskende heste og buldrende kanoner kan opleves 19.-20. oktober og har 20 skuespillere og musikere på rollelisten. Skuespillet er produceret af festivalen Tordenskioldsdage i Frederikshavn, der har 20 års erfaring med at skabe totalteater sammen med frivillige og historiske aktører fra hele Norden.

”Vi er glade for at få den her store produktion om Tordenskjold til København. Samtidig er festivalen med til at synliggøre den historiske krigshavn, som er glemt i bylandskabet i dag. Engang sejlede skibene helt ind til Tøjhuset og lagde til i det, der i dag er Bibliotekshaven for at blive lastet med krudt og proviant. Det er den krigshavn og livet omkring den, vi vækker til live i efterårsferien”, fortæller projektleder Maj Laasholdt.

Som kulmination på teaterforestillingen i Tøjhusgården genskabes et spektakulært søslag i 1717 under Tordenskjolds kommando i Københavns Havn. Søslaget dramatiseres med lys, røg og levende musik ved Den Sorte Diamant. Tre historiske skibe sejler i formation og skyder bredsider af.

Få en forsmag på udvalgte aktiviteter fra ”Tordenskioldsdage i København” på Kulturnatten den 13. oktober.

Program
15.-22. oktober kl. 11-17 Efterårsferie med markedsplads, børneaktiviteter, guidede ture mm på Tøjhusmuseet. 

19.-20. oktober kl. 11-20. Efterårsferie med markedsplads m.m., teaterforestilling i Tøjhusgården og søslag i Københavns Havn.

Billetter
Dagsbillet: Adgang til markedsplads, børneaktiviteter, guidede ture mm på Tøjhusmuseet. Børn 4-17 år: 75 kr. Voksne: 125 kr.

Deluxe-billet: Samme aktiviteter som Dagsbilletten + siddeplads og sikret udsyn til teaterforestillingen og søslaget i Københavns Havn. Børn 4-17 år: 150 kr. Voksne: 200 kr. 

Læs mere på toejhusmuseet.dk

Tordenskioldsdage på Tøjhusmuseet er skabt i samarbejde med Fonden Tordenskiold i Frederikshavn, Tordenskioldsdage, Kulturhavn365 og Nordea-fonden.

Kort om Tordenskioldsdage i Frederikshavn

Tordenskioldsdage har i over 20 år arbejdet med at skabe festivalen i Frederikshavn med levende formidling skuepil, børneaktiviteter etc., der involverer frivillige og historiske aktører i hele Norden.

Kort om Kulturhavn365
Kulturhavn365 er et udviklingsprojekt under Københavns Kommune, som er sat i søen for at skabe kulturaktiviteter i Københavns Havn hele året rundt. Kulturhavn365 er støttet af Nordea-fonden i 2015-2017 og uddeler midler til havnekulturprojekter via Havnekulturpuljen.

Yderligere information
For yderligere information, kontakt pressemedarbejder Karen Torp-Pedersen, ktp@natmus.dk / 41 20 60 96 eller Anne Veith, ave@natmus.dk/ 41 20 60 64.


Kommentarer (0)

Tilføj kommentar

Kommentar

Agree With Privacy Policy