Få vores nyheder på mail

Halloween på Frilandsmuseet

Pressemeddelelse   •   Okt 18, 2017 08:00 CEST

Allehelgen - Halloween nu på dansk! Foto: Dennis Westerberg

HALLOWEEN på Frilandsmuseet

”Allehelgen HALLOWEEN på dansk!” Oplev uhyggen som i gamle dage den 27., 28., og 29. oktober i de gamle gårde. Bliv klogere på lygtemænd, spøgelser og spøgelsesheste. Og ikke mindst den grå mand

Kom og vær med – hvis du altså tør! Vi har masser af uhyggelige oplevelser blandt de gamle gårde:

  • Bank på og sig ”Slik eller ballade” i udvalgte huse, hvor folk fra gamle dage åbner de knirkende døre og deler slik ud.
  • Tag på guidet tur i mørket og hør om de mange uhyggelige væsener, der varslede død, ulykke og fortabelse – men som næsten er gået i glemmebogen i dag: Helheste, gravsoer og lygtemænd m.fl.
  • Kom ind i den dunkle stald og hør om Frilandsmuseets ægte spøgelser i lanternens flakkende skær: På museet huserer de hvileløse sjæle hele året. Vi har en grå mand, der går ind i huse og forsvinder sporløst, leer der svinger i vindløse rum og spøgelsesheste, der vrinsker i tomme stalde…

Hvorfor skal der være halloween på Frilandsmuseet?
Halloween er vores nyeste folkelige tradition. Traditioner har det med at vandre hen over lande- og nationalitetsgrænser.

Juletræet er fra Tyskland, adventskransen fra Sverige og i øvrigt udbredt med god hjælp fra effektiv markedsføring fra de danske blomsterhandlere i 1940’erne. Fastelavn er et levn fra katolske tider i Danmark, og dermed også en invasiv art...

Derfor arrangerer Frilandsmuseet med god samvittighed ”Allehelgen HALLOWEEN på dansk!”

Tid og sted
”Allehelgen HALLOWEEN på dansk!” på Frilandsmuseet, Kongevejen 100, 2800 Lyngby.

Foregår d. 27.-28. oktober kl. 17-19 / kl. 19.30-21.30, 29. oktober kl. 17-19

Billetter købes på Frilandsmuseets hjemmeside http://billet.natmus.dk/events/allehelgen-halloween-paa-dansk og koster 90 kr./barn og 110 kr./voksen. Børn under 2 år er gratis.

Der er ingen aldersgrænse, men man skal ikke være bange for mørke.

OBS! Årskort til Frilandsmuseet giver desværre ikke adgang til dette arrangement. Det samme gælder medlemskab af Frilandsmuseets venner, da dette er et særarrangement.

Har du spørgsmål til arrangementet, så kontakt Annemarie Elvstrøm-Vieth tlf. 41 20 64 14

Læs mere om arrangementet på hjemmesiden:

http://natmus.dk/museerne/frilandsmuseet/det-sker/allehelgen-halloween-paa-dansk/


Kommentarer (0)

Tilføj kommentar

Kommentar

By submitting the comment you agree that your personal data will be processed according to Mynewsdesk's <a href="http://nationalmuseet.mynewsdesk.com/dk/about/terms-and-conditions/privacy_policy">Privacy Policy</a>.