Få vores nyheder på mail

Guide: Efterårsferien på Nationalmuseet

Pressemeddelelse   •   Okt 01, 2015 09:00 CEST

Få et smugkig på efterårsferieaktiviteterne på Nationalmuseet, Frilandsmuseet, Tøjhusmuseet, Trelleborg og i Hangar 46.

Nationalmuseet: Børneworkshop om drager
10.-18. oktober 2015. Bedst egnet for børn i alderen 4-10 år.
Er du bange for drager? I efterårsferien kan du tage på et magisk drageeventyr på Nationalmuseet og lære at tæmme drager. Klarer du alle udfordringerne, får du din helt egen drage med hjem og et dragetæmmerbevis.

En dygtig instruktør fra Billedskolen i Tvillingehallen hjælper dig med at lave en flot og farlig drage.

Se hele programmet samt tid, sted og pris for efterårsferieaktiviteterne på Nationalmuseet. 

Tøjhusmuseet: Tøjhusmuseets ridderskole
11.-14. oktober 2015. Bedst egnet for børn i alderen 4-10 år. Særudstillingen er for alle aldre.
I efterårsferien forvandler Tøjhusmuseet sig til et Tolkien-inspireret middelalderunivers for unge ridderspirer og Ringenes Herre-fans. Tag i Tøjhusmuseets ridderskole, bliv malet som uhyggelig ork eller flot elver, skyd med langbue, oplev fægtning og flækning af hjerneskal og meget mere.

I kan også se særudstillingen "Tolkiens Univers - My Precious", som viser en af verdens største privatsamlinger af figurer fra Peter Jacksons filmatiseringer af Hobbitten og Ringenes Herre.

Se hele programmet samt tid, sted og pris for efterårsferieaktiviteterne på Tøjhusmuseet. 

Frilandsmuseet: Historisk marked
10.-18. oktober 2015. For familier/alle.
Luftgynge, børnekarrusel, hønseskidning og meget, meget mere! I efterårsferien er der historisk marked som i 1800-tallet på Frilandsmuseet. Gå ikke glip af de gakkede teaterforestillinger, den eksotiske, dansk-russiske dansegruppe Kalinka-Malinka og den verdensberømte, irske klovn Joey.

Når sulten melder sig, kan I købe ristede pølser og smørrebrød i krostuen i Ostenfeldgården og honningkage og lune æbleskiver til dessert. Biavlerne uddeler også søde smagsprøver og sælger nyslynget honning fra Brede.

Se hele programmet samt tid, sted og pris for efterårsferieaktiviteterne på Frilandsmuseet. 

Trelleborg: Viking for en dag og Trelleborgs gæstebud
11.-17. oktober 2015. For familier/alle.
I efterårsferien bliver vikingetiden for alvor vakt til live på Trelleborg. I kan prøve et af vikingernes vigtigste våben, nemlig bue og pil, støbe flotte vikingesmykker, prøve den populære krigertræning og meget mere. Hver dag vil der være smagsprøver i det store langhus, og i vikingelandsbyen kan I deltage i vikingernes hverdagsliv.

Den 16. oktober inviterer Trelleborg til ”Trelleborgs gæstebud”. Her kan I være med til at slagte høns, bage brød og lave mad, som vikingerne gjorde det - og om aftenen nyde resultatet i borgens stemningsfulde langhus med underholdning til. Obs.: Begrænset antal pladser.

Læs mere om efterårsferien på Trelleborg, og køb billet til ”Trelleborgs gæstebud”.

Hangar 46: Åbent magasin
13-15. oktober 2015. For familier/alle.
I tre dage i efterårsferien kan du komme indenfor i Nationalmuseets åbne magasin, Hangar 46. Hangaren åbner først for publikum i 2016, men nu er der mulighed for at få et smugkig i hangaren flere måneder før alle andre.

Hangaren ligger på den tidligere Flyvestation Værløse og indeholder tungt militært isenkram fra perioden 1950 og frem. Kom helt tæt på en Leopard-kampvogn, Honest John-raketter, pansrede mandskabsvogne, dysekanoner, haubitser, jeeps og Nimbus-motorcykler. Mange af tingene har aldrig været udstillet før.

Læs mere om efterårsferien i Hangar 46.

Nationalmuseet er Danmarks største kulturhistoriske museum - og vi er mange museer i ét. 
Hvert år besøger over en million mennesker et af Nationalmuseets museer i hele landet.
Og husk: Nationalmuseet har gratis adgang. 

Vedhæftede filer

PDF-dokument Word-dokument

Kommentarer (0)

Tilføj kommentar

Kommentar

By submitting the comment you agree that your personal data will be processed according to Mynewsdesk's <a href="http://nationalmuseet.mynewsdesk.com/dk/about/terms-and-conditions/privacy_policy">Privacy Policy</a>.