Få vores nyheder på mail

Fransk maratonløbende vikingekaravane besøger Trelleborg

Pressemeddelelse   •   Maj 08, 2018 15:17 CEST

Viking 10-kamp hvor der dystes i vikingedisciplinerne ”Trække skind” og ”Gå til Island”. Foto: Anne-Christine Larsen

Anført af en maratonløber gæster franske vikinger den 11. maj Trelleborg, når de drager i vikingen Rollos fodspor.

Han var viking. Han hed Rollo, og han var så høj, at han ikke kunne sidde på en hest, men måtte gå til fods.

Sådan lyder legenden om Frankrigs mest berømte viking, og den historie fortæller en gruppe franske vikinger, når de den 11. maj besøger Trelleborg.

Vikingerne arbejder til dagligt på det historiske vikingecenter ’Ornavik’ i Normandiet, hvor de formidler livet og hverdagen for de vikinger, der for mere end 1000 år siden slog sig ned i Normandiet sammen med Rollo.

De franske vikinger tager det med Rollo og hans glæde ved at bevæge sig til fods bogstavligt, når de drager i hans fodspor fra hans formodede fødeby Ålesund i Norge til byen Eu i Normandiet. Derfor kommer de ikke sejlende i skibe, men føres an af en ihærdig maratonløber, som tilbagelægger dele af ruten i løb.

På Trelleborg ser man frem til at få besøg af frænderne fra Frankrig.

"Vi glæder os meget til at modtage de franske vikinger, og udveksle erfaring med, hvordan de og vi forsker og formidler i vikingetiden. Gruppen besøger også andre af vikingeattraktioner i Danmark, som vi samarbejder med i Vikingebuen. På Trelleborg udsættes de franske vikinger for Viking10-kamp, hvor de skal dyste i forskellige discipliner. Her gælder det om at være hurtigst, smartest. stærkest, smidigst og klogest, hvis man vil vinde dysten," siger museumschef på Trelleborg, Nationalmusset Anne-Christine Larsen.

Formålet med karavanens besøg er at hylde vikingen Rollo og fortælle den for mange danskere ukendte historie om vikingerne i Normandiet. Rollo fik i år 911 Normandiet som len af den franske konge mod at beskytte hele Frankrig mod andre hærgende vikinger. Der går en lige linje fra Rollo til Vilhelm Erobreren, som erobrede England og blev stamfader til den engelske kongeslægt.

Legenden siger, at Rollo, eller Hrolf, som han hed på oldnordisk, blev født i Norge, men forskere strides om hvorvidt han i virkeligheden kom fra Danmark. De leder efter DNA-spor, som kan afklare, om Rollo kom fra Danmark.

Den franske vikingekaravane er sikker på ikke at fare vild under sin vej gennem Danmark. Den har nemlig fået et eksemplar guiden: ”Turen går til vikingetiden”, som skal lede maratonløberen og hans følge sikkert gennem Vikingedanmark. Guiden er udgivet af Politiken i samarbejde med Vikingebuen.

Program og tidsplan:

Den Fransk maratonløbende vikingekaravane besøger Trelleborg den 11. maj kl. 15.00 med maratonløberen i spidsen.

For yderligere oplysninger og aftale om dækning af besøget kontakt:

Anne-Christine Larsen,
Museumschef, Trelleborg
Nationalmuseet
T: 41 20 63 90
email: acl@natmus.dk


Kommentarer (0)

Tilføj kommentar

Kommentar

By submitting the comment you agree that your personal data will be processed according to Mynewsdesk's <a href="http://nationalmuseet.mynewsdesk.com/dk/about/terms-and-conditions/privacy_policy">Privacy Policy</a>.