Få vores nyheder på mail

Fest igennem på Nationalmuseet - som de dekadente i 1700-tallet

Pressemeddelelse   •   Nov 21, 2017 08:00 CET

NatNight 1700-hvidkål. Foto John Lee

Fredagsbar med musik, guidede ture og foredrag om det forførende 1700-tal. Der er drinks og frie tanker fra kl. 18-22 på Nationalmuseet fredag den 1. december. Det er årets sidste Natnight.

I 1700-tallet er jetsetterne værter og værtinder for salonaftener. Her nyder man kaffe, konfekt og intellektuelle samtaler om verdens tilstand. Salongæsterne er kunstnere, politikere og kulturpersonligheder, der har beåndede samtaler og formulerer oplysningstidens tanker og idéer. Nu genopliver Nationalmuseet den ædle salontradition for en aften og omdanner Festsalen til en salon, der emmer af tidens dekadence.

”1700-tallet er en mangefacetteret og spændende periode, hvor der sker en masse inden for både politik, mode og kønsroller. Der bliver tænkt nye tanker om, hvordan verden skal se ud, hvordan den skal styres, og hvem der skal styre den. Rent visuelt er det en enormt flot tid med høje pudderparykker, yppige kjoler og flotte militæruniformer. Den progressive, flamboyante og pyntesyge tidsånd, der præger perioden, vil vi gerne vække til live for en aften,” fortæller Rikke Tjørnehøj, aktivitetskoordinator på Nationalmuseet.

Du kan også få lagt din egen 1700-tals-makeup, høre om datidens militærmode, forsøge dig med minuetdans og opleve teaterstykket Pailletter eller Pøbel. DJ Katrine Ring og Frank Rye spiller vinyler i forhallen, baren er åben hele aftenen, og der vil være rig mulighed for at købe mad.

Mød gerne op i pudderparyk og rokokokjole – eller skjul dig bag en maske.

NatNight

NatNight er Nationalmuseets begavede fredagsbar, hvor man kan få udvidet sin historiske horisont med en drink i hånden. NatNight-temaerne varierer løbende – fælles for arrangementerne er drinks, mad, musik, miniomvisninger og talks.

Information

NatNight: 1700-hvidkål
1. december 2017 kl. 18-23
Entre 75 DKK
Nationalmuseet, Frederiksholms Kanal 12, 1471 København K
Køb billet på billet.natmus.dk eller i indgangen
For yderligere information, kontakt pressemedarbejder Karen Torp-Pedersen, ktp@natmus.dk / 41 20 60 99

Nationalmuseet er Danmarks største kulturhistoriske museum - og vi er mange museer i ét. 
Hvert år besøger over en million mennesker et af Nationalmuseets museer i hele landet.

Kommentarer (0)

Tilføj kommentar

Kommentar

By submitting the comment you agree that your personal data will be processed according to Mynewsdesk's <a href="http://nationalmuseet.mynewsdesk.com/dk/about/terms-and-conditions/privacy_policy">Privacy Policy</a>.